• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Fitness (rug en romp)
Core Stability Training is een veel gehoorde term in de fitness- en sportwereld. Het heeft als doel uw rompspieren die het centrum van het lichaam stabiliseren, te versterken.
De belangrijkste spieren van uw ‘core’ zijn de dwarse schuine buikspier, de multifidi, het middenrif en de bekkenbodemspieren. Daarnaast leveren uw rechte en schuine buikspieren en de spieren van uw onderrug een belangrijke bijdrage aan het stabiliseren van uw ruggengraat en het doorgeven van kracht richting uw armen en benen.
Core stability training activeert dus een groot aantal spiergroepen en core stability training kan dan ook vele vormen aannemen. Pilates en yoga zijn twee van de oudste vormen van core stability training. Daarnaast zijn er trainingen die gebruik maken van verschillende instabiele trainingsmaterialen.

Wanneer

Als u rugpijn wilt verminderen
Om uw sportprestaties te verbeteren
Voor elke sport of taak zijn echter weer andere oefeningen nodig, waarvoor een goed opgeleide trainer noodzakelijk is.
In overleg kunt u met ons een afspraak maken voor rug en romp fitness-training.
Vergoedingen
Het is mogelijk dat de eerste trainingen als fysiotherapiebehandeling worden vergoed. U krijgt deze trainingen vergoed als u aanvullend voor fysiotherapie verzekerd bent. Daarna kunt u, na voldoende instructie, zelfstandig bij ons trainen.
Fitness (rug en romp)