• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Tijdens je eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt onze fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam.

Wanneer

Ervaart u klachten bij het bewegen dan kunt u direct bij de specialist in beweging, uw fysiotherapeut terecht. U heeft geen verwijsbrief nodig. Wanneer u rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat, voert uw fysiotherapeut eerst een zogenaamde screening uit om vast te stellen dat u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Is dat niet het geval dan zal hij of zij u doorsturen naar bijvoorbeeld uw huisarts.

Vergoedingen

Uw fysiotherapiebehandeling wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Controleert u zelf even hoeveel behandelingen u kunt declareren. Heeft u een chronische indicatie dan worden de eerste 20 behandelingen in een jaar vergoed uit uw aanvullende verzekering, vanaf de 21e behandeling worden uw behandelingen vergoed uit de basisverzekering.