• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Sportarts

Frank Backx is sportarts-specialist en hoogleraar klinische sportgeneeskunde in het UMC Utrecht. Reeds 20 jaar werkt hij vanuit zijn eigen consultancyburo Backxbone nauw samen met De Praktijk. Deze samenwerking zorgt ervoor dat sporters met beweeggerelateerde klachten op zeer korte termijn op de donderdagmiddag gezien kunnen worden voor een grondig onderzoek en gerichte behandeling. Na een consult van gemiddeld 30 minuten worden de nieuwe bevindingen via het interne netwerk meteen teruggekoppeld aan de fysiotherapeut van De Praktijk op de Emmaweg 20, zodat de gewenste therapie kan plaatsvinden.

Indien daar een indicatie voor bestaat, zorgt Frank ervoor dat binnen een paar dagen röntgenfoto’s of een MRI in het UMC gemaakt kunnen worden. Via zijn ruime netwerk kan hij ook bijdragen aan een snelle verwijzing naar een van de sportorthopeden in het UMC of een ander ziekenhuis.


Frank Backx

Sportarts

Wanneer

Frank Backx houdt donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur spreekuur in onze praktijk.


Vergoedingen

Vanaf 1 januari 2016 wordt een bezoek aan de sportarts vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoedingen vanuit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Voor een bezoek aan onze sportarts heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.