• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Onze (top)sportfysiotherapeut helpt jou na ziekte of een blessure om weer te gaan sporten en/of weer aan het werk te gaan. Met voorlichting, training en advies speelt zij een belangrijke rol in jouw herstel en bij jouw blessurepreventie. De therapie richt zich op het herstel van de getroffen gewrichten en kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die belastbaar zijn. Wij van De Praktijk werken samen met alle sportverenigingen in Maarssen en hebben bij vrijwel elke vereniging een sportverzorger gefaciliteerd. Deze verzorger kan jou altijd naar ons doorsturen. Wij hebben korte lijntjes met de sportverzorger, zodat we elkaar kunnen ondersteunen in uw behandeltraject. Daarnaast werken wij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs. Elke donderdag is sportarts Frank Backx aanwezig in onze praktijk, die samen met onze sportfysiotherapeut jouw klacht bekijkt en een behandelplan maakt. Elke vrijdag is onze radioloog Gerard Stapper aanwezig. Door middel van een echo kunnen wij jouw klacht beter in beeld kunnen brengen.

Naast het behandelen van blessures, kan onze sportfysiotherapeut de motivator zijn bij het begeleiden van sporters die door pijnklachten gedemotiveerd raken om te sporten. Jongeren met groeiklachten en ouderen die moeite hebben met hun dagelijkse taken zijn een uitdaging voor haar als sportfysiotherapeut.

Wanneer

De meeste klachten waarmee mensen specifiek naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel, heup en schouder. Onze sportfysiotherapeut is er voor jong tot oud, voor alle klachten die met beweging te maken hebben en voor iedereen die op (hoog) niveau wil blijven sporten.

Vergoedingen

Sportfysiotherapie wordt gelijk aan een gewone fysiotherapiebehandeling vergoed uit uw aanvullende verzekering. Informeert u zelf bij uw verzekering hoeveel behandelingen in het jaar u vergoed krijgt. Heeft u een chronische indicatie zoals dan worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering en vanaf de 21e behandeling vanuit uw basisverzekering. Vergoedingen vanuit uw basisverzekering worden verrekend met uw eigen risico.