• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Shockwave

 

Heb je chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? En heb je alles al geprobeerd om ervan verlost te raken zoals injecties, medicatie, fysiotherapie en relaxatiemethodes? Zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is Shockwave therapie wellicht de oplossing. Wil je weten wat shockwave voor jou kan betekenen? Neem contact op met onze specialisten en kijk hoe Shockwave jou kan helpen.

 

Wat is shockwave?

Shockwave werkt met geluidsgolven. Je fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Zo stimuleert de behandeling je lichaam om de blessure zelf te genezen. Het is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen waardoor de pijn afneemt. De Praktijk werkt al een aantal jaar met deze therapie en de resultaten die we ermee boeken zijn erg goed. Veel patiënten die we behandelen met shockwave therapie merken na een paar behandelingen al een enorme verbetering.

Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut shockwave?

De fysiotherapeut kan shockwave gebruiken bij:
•langdurige peesklachten (met of zonder verkalking) van:
– hiel
– achillespees
– kniepees
– elleboog
– schouder
•scheenbeenklachten (shin splints)
•spierverrekkingen

Hoe werkt shockwave?

De fysiotherapeut onderzoekt eerst, eventueel met behulp van het echografisch apparaat, jouw klachten. Op het te behandelen lichaamsdeel brengt hij vervolgens wat gel aan. Deze gel helpt om de golven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op dit gebied. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten en dit is altijd onderdeel van een volledige behandeling fysiotherapie. Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar hij kan ook een groter gebied behandelen. De fysiotherapeut kan de frequentie en intensiteit van de golven tijdens de behandeling veranderen. De behandeling kan pijn doen, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met je blessure en pijnbeleving. Hij legt bij iedere stap uit wat hij doet en gaat doen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig. Tussen 2 behandelingen in zit meestal een periode van ongeveer 7 tot 10 dagen. Op basis van ervaring en wetenschappelijk onderzoek heeft De Praktijk een behandelprotocol opgesteld, waardoor wij garant staan voor een kwalitatief zo optimaal mogelijke behandeling.

Wat kost shockwave?

Shockwave wordt gedeclareerd als onderdeel van een normale zitting fysiotherapie.

Combinatie shockwave therapie en echografie

De fysiotherapeuten van De Praktijk combineren shockwave steeds vaker met echografie. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat je pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door echografie kun je bijvoorbeeld kalkafzetting in je schoudergewricht goed zien. Daarna kan de fysiotherapeut de shockwave therapie gericht op die plek gebruiken. Hierdoor is deze therapie zeer effectief.
•Shockwave heeft een bewezen effect bij chronische klachten aan pezen.
•Shockwave stimuleert je lichaam om zelf je blessure te genezen.
•Voorkom pijnlijke injecties of een operatie door het gebruik van shockwave!